0650658320 / 0613397218
info@all-4-u.nl

De rijopleiding

 

De theorie-opleiding

Voordat je op een tussentijdse toets of examen kunt, moet je in het bezit zijn van een geldig theorie-certificaat. Dit kun je behalen door een theorie-examen bij het CBR te doen. Er zijn verschillende manieren om jezelf voor te bereiden op het theorie-examen:·

 • Door zelfstudie:
  • Je koopt theorieboeken (dit kan ook via de rijschool) en je studeert zelfstandig totdat je het niveau hebt om examen te kunnen doen.
 • Door het volgen van een theoriecursus op internet:
  • Je hebt bij onze rijschool de mogelijkheid om een theoriecursus te volgen via internet. Je koopt dan bij ons een leskaart waarmee je kunt inloggen op de website.
 • Door het volgen van privé-les.
  • De rijschool biedt jou ook de mogelijkheid om d.m.v. privé-lessen, je voor te bereiden op het theorie-examen. Neem hiervoor contact op met je instructeur.

 

De praktijk-opleiding

De praktijk-opleiding kun je bij ons op twee manieren volgen, via de RIS-methode of via de traditionele methode. Beide methoden leiden je op naar het praktijk-examen bij het CBR, er is wel een verschil:

 • Bij de RIS-methode bereid je zelf je les voor, door de onderdelen die jouw instructeur in de les met je gaat behandelen, thuis alvast door te lezen in je RIS-boekje. Het voordeel hiervan is dat je weet wat er die les behandeld gaat worden. Je instructeur hoeft in de auto minder uit te leggen, waardoor je meer kunt oefenen. Dat scheelt dus tijd en over het algemeen kun je stellen dat je met deze methode wat minder lessen nodig zal hebben ten opzichte van de traditionele methode. Ook is de slagingskans gemiddeld zo’n 10% hoger dan bij de traditionele methode.
 • De traditionele methode is bedoeld voor leerlingen die wat meer praktisch zijn ingesteld en niet zoveel zin hebben om lessen voor te bereiden uit een boekje. Dat betekent dat jouw instructeur meer tijd zal besteden aan de uitleg van de verschillende onderdelen van de opleiding. Deze methode is ook beter geschikt als je bijvoorbeeld in het verleden al wat lessen hebt gevolgd bij een andere rijschool en nu bij ons verder wilt met je praktijkopleiding.
Traditionele methode
RIS-methode

Door op de bovenstaande links te klikken of door in het submenu de betreffende methode te selecteren, kun je nog uitgebreider lezen wat de twee methoden inhouden. Welke methode je ook kiest, je bent bij ons verzekerd van een hoge kwaliteit van lesgeven. Onze instructeurs hebben het afgelopen jaar een gemiddeld slagingspercentage gerealiseerd van 65%; het gemiddeld slagingspercentage voor alle rijscholen in de regio Rijswijk ligt op dit moment op circa 38%. Vind je het lastig om een keuze te maken voor een methode, dan zal je instructeur je tijdens je eerste les hiermee helpen.