0650658320 / 0613397218
info@all-4-u.nl

Rijschoolkeuze

Waar moet je op letten bij de keuze van een rijschool?

Instructiekaart

Vraag of ze een instructiekaart bijhouden, hier worden aan het einde van de les je vorderingen in aangetekend. Als je dit samen met je instructeur bespreekt weet je precies waar je de volgende keer op moet letten. Je hebt dan tevens een totaalbeeld van de zojuist gereden rijles.

Roken

Vraag of er gerookt wordt in de auto. Ja echt waar, sommige instructeurs zitten nog steeds gewoon te roken in de auto. Als je dit niet wilt heb je het eerste half uur al direct een probleem.

Lesprogramma

Vraag of de instructeur de structuur van zijn lesprogramma uitlegt. Veel rijscholen rijden een rondje om de kerk in plaats van je werkelijk op de onderdelen te laten trainen die zo belangrijk zijn.

Afwezigheid

Wat doet de rijschool als je een keertje ziek bent? Moet je dan gewoon de les betalen? Of ziet hij dit door de vingers

Slagingspercentage

Wat is het slagingspercentage van de rijschool? Het zegt niet alles, maar geeft wel weer een belangrijke indicatie.

Instructiecertificaat

Is je instructeur bevoegd om les te geven? Ja, ook dit komt voor, vraag naar zijn instructiecertificaat en controleer of de geldigheidsdatum niet is verstreken.

RIS gecertificeerd

Is de rijschool RIS gecertificeerd, dit is de rijopleiding in stappen, je hoeft de RIS opleiding niet te volgen natuurlijk, maar het is wel een teken dat de rijschool serieus met zijn werk bezig is en op de hoogte is van de nieuwste opleiding.