0650658320 / 0613397218
info@all-4-u.nl

Traditionele methode

De traditionele methode

Als je kiest voor de traditionele methode dan zal jouw instructeur je meer uitleg geven over de aan te leren onderdelen, dan dat dit bij de RIS-methode het geval is. Ben je dus wat meer praktisch ingesteld of heb je wat moeite om informatie vanuit een lesboek in je op te nemen, dan past deze methode wellicht beter bij jou. Heb je in het verleden al rijlessen gevolgd d.m.v. de traditionele methode bij een andere rijschool en wil je bij ons je opleiding afronden, dan sluit deze methode daar beter op aan.

De praktijkles bestaat steeds uit een gedeelte uitleg van een onderdeel door de instructeur, waarna je vervolgens dit onderdeel in de praktijk gaat oefenen. Heb je een bepaald onderdeel goed onder de knie dan ga je verder met het volgende onderdeel. Je vorderingen worden door de instructeur bijgehouden op een leskaart, je kan dus altijd met hem bekijken hoe je er voor staat

Om nog beter voorbereid op examen te gaan, heb je de mogelijkheid om bij het CBR een tussentijdse toets (TTT) te doen, dit is echter niet verplicht. De TTT is in feite een proefexamen, waarvoor je niet kunt slagen of zakken en deze wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Door de TTT te doen, krijg je een goed inzicht in wat je op het praktijkexamen te wachten staat; de gehele procedure rond een toets is namelijk gelijk aan die van een examen. Tijdens de TTT moet je ook twee bijzondere manoeuvres uitvoeren. Voer je deze correct en veilig uit, dan krijg je hiervoor een vrijstelling voor je eerste examen.

Na de TTT zal je instructeur je verder begeleiden naar het praktijkexamen. Hij zal met name extra tijd in de les besteden aan de aandachtspunten die tijdens de TTT naar voren zijn gekomen. Als jij dat wilt,  rijdt je instructeur tijdens je examen  mee, mocht je onverhoopt zakken dan weet hij dus voor welk onderdeel nog extra oefening nodig is.