0650658320 / 0613397218
info@all-4-u.nl

RIS-Methode

Rijopleiding in stappen

De Rijopleiding In Stappen is een moderne lesmethode met een zeer hoog slagingspercentage. Als je kiest voor deze moderne rijopleiding, ben je beter voorbereid op de deelname in het verkeer! De voordelen op een rij:

  • Veel hoger slagingspercentageRIS-boek
  • Snel door stap-voor-stap aanpak
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart.
  • Leren zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden

Hoe werkt het?

De naam zegt het eigenlijk al. Bij de Rijopleiding in Stappen leer je in stappen. Je gaat steeds een stap verder, als je de vorige stap voldoende beheerst. Je eerste stap zet je meestal thuis, waar je zelf je rijles voorbereidt. Je laatste stap is dat je zelfstandig én veilig je route kunt plannen en rijden. Onder alle omstandigheden.

In vier modules

De opleiding is verdeeld over vier modules. Iedere module wordt afgesloten met een toets. Na afronding van de eerste en tweede module worden je kennis en vaardigheden getoetst. Een rij-instructeur van je eigen vertrouwde rijschool neemt deze toetsen af. In de derde toets maak je kennis met de gang van zaken bij het CBR. En wen je dus alvast aan een examensituatie. De examinator geeft je bovendien tips ter verbetering. In de derde toets, de tussentijdse toets (TTT), kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het praktijkexamen. De vierde en laatste toets is het praktijkexamen.

Scripts

Autorijden leer je bij de Rijopleiding in Stappen in verschillende handelingen. Deze handelingen worden beschreven in zogenaamde scripts, 46 in totaal. Een script behandelt bijvoorbeeld wegrijden, afslaan of ingehaald worden. In de RIS gebruik je voor het aanleren van deze scripts een lesboek. Zo’n script beschrijft nauwkeurig de onderdelen van de handeling in telegramstijl.Een script is net een checklist: je doorloopt netjes alle stappen. Je instructeur, de examinator en jijzelf spreken allemaal dezelfde taal. En dat voorkomt veel verwarring.

Leerlingkaart

In de Rijopleiding in Stappen krijg je je eigen leerlingkaart. Daarop houdt de instructeur je vorderingen nauwkeurig bij. Hiermee kan je zelf zien hoe je ervoor staat en waaraan je nog moet werken. Na bijna elke les wordt er weer een vooruitgang aangetekend op je kaart. De leerlingkaart is inbegrepen bij het cursusboek dat je moet kopen.

Voorbeiden op het examen

Anders dan bij de traditionele methode, heb je bij de RIS drie deeltoetsen voordat je opgaat voor het praktijkexamen. Je weet na een toets precies waar je nog extra op moet letten. Dat is een optimale voorbereiding voor de volgende toets of het examen. De eerste twee toetsen worden afgenomen door je instructeur.

Als je bent geslaagd voor je theorie-examen, kun je de derde toets doen. In deze toets, de zogenaamde tussentijdse toets (TTT), kun je bovendien vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres op je praktijkexamen. De TTT wordt afgenomen door een examinator van het CBR.

Het is de bedoeling dat je je thuis op je rijlessen voorbereidt. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend. Als je goed voorbereid aan de les begint, hoeft je instructeur minder aan je uit te leggen, waardoor jij minder stilstaat! Rijden dus!

Voor meer informatie: www.cbr.nl/ris.pp